Som företag kan ni välja att ha företagsbilar eller förmånsbilar till anställda på arbetsplatsen. Det finns både för- och nackdelar med båda alternativen och det är upp till er att bestämma vad ni vill ha.

En tjänstebil får inte användas privat av den som kör den, utan den ska lämnas in efter varje arbetspass. Det betyder att ni behöver ha gott om parkeringsplatser för alla bilar under kvällar och helger. Med en förmånsbil slipper ni det problemet eftersom varje enskild individ även använder bilen privat.

Den som använder en förmånsbil kommer även att ta hand om bilen som om den vore deras egen. Det är en förmån från företaget som den anställda får betala lite extra för. Det brukar vara något som är väldigt uppskattat. Sådana bilar brukar företaget i regel byta ut med jämna mellanrum innan värdet på bilen sjunker alltför mycket.

Hitta en bra firma för er nästa tjänstebil

Det finns gott om företag som säljer både tjänste- och förmånsbilar. Genom att kolla runt på nätet kommer ni att hitta flera olika bilhandlare som ni sedan kan jämföra mot varandra. Ni kan exempelvis kika in Bildeve och se om de har något som passar er.